Manager gastronomii – kurs ONLINE

Cena:

1349 zł

Liczba godzin:

55 godzin

Tryb nauczania:

Online

Chociaż do obowiązków managera należy m.in. dbanie o przelewy dla pracowników, ustalanie grafików… to zarządzanie restauracją to nie przelewki. Na kursie online dla managerów gastronomii dowiesz się jak prowadzić rentowny biznes i w jaki sposób prawidłowo koordynować wszystkie elementy decydujące o sukcesie restauracji.

Dla kogo jest kurs online manager gastronomii?

Adresatami tego szkolenia są zarówno właściciele restauracji, którzy chcą rozwinąć swój biznes, jak i osoby wiążące swoją przyszłość z branżą gastronomiczną. Ten kurs pomoże Ci się także odpowiednio przygotować, jeżeli dopiero planujesz otworzyć własny lokal gastronomiczny.

Szkolenie dla managerów gastronomii – czego się nauczysz?

W trakcie szkolenia dowiesz się jak zarządzać personelem restauracji, koordynować prace oraz jak ustalać i rozdzielać obowiązki między pracowników. Nauczysz się prawidłowych zasad konstruowania grafików pracy oraz zapoznasz się z przepisami BHP. Poznasz też normy narzucone branży gastronomicznej przez sanepid. Oprócz solidnej podstawy prawnej zyskasz także wiedzę z zakresu promocji lokalu na rynku. Dowiesz się jak zwiększyć napływ gości poprzez dbanie o jego wystrój, oprawę muzyczną, atrakcyjne menu, a także promocje cenowe czy reklamę.

Co da Ci kurs online w Żaku?

Efekty kształcenia:

  • zapoznasz się z zasadami efektywnego zarządzania, budowania i motywowania zespołu,

  • otrzymasz praktyczne wskazówki  dotyczące prawa pracy, ubiegania się o koncesje i pozwolenia bądź tworzenia wewnętrznych procedur jakościowych,

  • poznasz aktualne trendy związane z koncepcją działalności w branży gastronomicznej,

  • wykształcisz umiejętności związanie z nawiązywaniem współpracy z firmami partnerskimi,

  • przygotujesz biznes plan,

  • nauczysz się w praktyce obsługi programów i narzędzi do inwentaryzacji.

 Program nauczania:

  •  Manager gastronomii jako zawód (cele i zadania stawiane przed managerem; efektywna komunikacja z zespołem; sposoby zwiększania obrotów; oszustwa i kradzieże);

  • Aspekty prawne prowadzenia zakładu gastronomicznego (podstawy prawa pracy; wewnętrzne procedury jakościowe; ubieganie się o pozwolenia i koncesje; rozliczenia z ZUS i US);

  • Tworzenie lokalu gastronomicznego (budżetowanie inwestycji; rodzaje urządzeń gastronomicznych; tworzenie karty menu);

  • Rozmowy handlowe i savoir vivre (nawiązanie współpracy z firmami partnerskimi; podpisywanie umów i negocjowanie kontraktów; Management Gastronomiczny);

  • Wskaźniki kontrolne pomocne w zarządzaniu w gastronomii (wskaźniki Food Cost i Drink Cost; wzory druków i dokumentów ewidencjonowania obrotów; marża, narzut a cena produktu; elektroniczne systemy remanentowe (Point of Sales), terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne).

 Wymagania do zapisu:

  • pełnoletność,

  • komputer ze stabilnym łączem internetowym,

  • przeglądarka internetowa,

  • mikrofon/słuchawki.

Dowiedz się więcej

V

Szczegółowe informacje

V

801 100 777

pon – pt: 9.00 - 17.00

Partnerzy:

PIFS Vipera ProGrupa SketchUp Dietico MedFile Clarena Neonail
Zapisz
się online

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji o używanych przez nas plikach cookies można znaleźć w Polityce prywatności.